Blogger news

Rabu, 21 Mac 2012

Sexual Harassment di KTM : Wanita, sila berjaga-jaga dengan lelaki ini!!!!

Assalammualaikum, wanita-wanita seluruh Malaysia. Disini, aku baru mendapat info dari sebuah page Senyum Tak Perlu Kata Apa-Apa Senyum. mengenai seorang peganggu seksual yang sekarang dikatakan suka mencari amngsa dengan menaiki KTM. Really awful kn? Dah tanggungjawab aku sebagai lelaki & rakyat Malaysia untuk membantu & memberi amaran sebagai langkah berjaga-jaga kepada wanita -wanita diluar sana yang menggunakan perkhidmatan KTM. Ni adalah maklumat dari saksi berserta gambar peganggu itu:


Hati2 pada sape2 yg naik komuter, especially tren ke Rawang. Plez beware ngan org ni. Saya baru je pas buat repot cover utk kes cabul td…citenye gini…

Selasa baru2 ni..saya tunggu tren mcm biasa kat platform 4 kl sentral..tgh2 tgu tu ada la mamat yg dlm gambar tu dtg dari blkg dan rapat blkg saya..sbb x selesa saya pun pandang blkg n tgk kat blkg dia x de org pun…tp dia masih nak rapat lg..saya cube elak ke kiri n kanan..tp masih dia ikut…saya pun pandang dia n mybe dia perasan n dia blah….

Apa yg sengal nye dia ni dgn pakaian yg sama dia muncul lg semalam dan beratur lg blkg saya..saya elak n dia x bejaya nak buat kat saya dia tp dia try kat sorg budak ni…sian dia…

Dlm tren dia buat keje tu…dia mmg bergesel dgn bdk pompuan ni dr KL sentral smpai la stesen sg buloh…bayang kan la dlm tren tu betapa ramai org mmg x leh nk ckp la..sampai je stesen sg buloh kami (saya ngan akak sorg ni) perasan yg kat seluar dia basah…saya pun trun n cari budak pompuan td nk tanye ape tejadi kat dia….bdk ni cite yg mmg dia ada rase ‘something; kat punggung dia…tp dia x tau ape bendenye…mmg saya tgk kat seluar bdk tu pun ada kesan “air’dia …mmg kurang ajar org ni…dgn muka puas dia tersenyum mase kluar dr tren…saya ada buat laporan kat KTM staff tp diorg ckp dia x de kuase nak tangkap…hampeh betul…kalu ikutkan smlm dah tertangkap dia ni…masalahnye time tu x de plak polis kat sg buloh station…

So if u all ada terserempak ngan dia ni hati2…sbb dia ni x kan berhenti memburu n buat keje x senonoh tu..dah la bau busuk…@%^$&%*&^.. Mmg dia taget penumpang2 tren ni sbb dia x kan kemana bila dah turun, dia akan naik tren semula n cari mangsa2…

So, kepada yang membacanya, tak kira lelaki perempuan diminta menyebarkan kepada semua orang agar pesalah ini dapat ditangkap & dikenakan tindakan. Amat penting langkah pencegahan diadakan agar tidak ramai yang akan mengikut jejak langkah peganggu seksual ini di masa akan datang & mengurangkan lagi jenayah seksual serta penindasan terhadap kepada kaum wanita. Kita sepatutnya berterima kasih kepada saksi ni (tak tau siapa) yang telah berkongsi maklumat ni. Sekian, terima kasih.

PS: sumpah aku geli baca info ni. Dahla muka mamat ni tak hensem, badan berbau lak tu (seperti mana dilapor oleh saksi). Macam mana lah ko boleh terfikir nak end up jadi peraba bersiri?

Biar muka tak hensem, jangan jadi loser jek....

thankzz to: Senyum Tak Perlu Kata Apa-Apa Senyum.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...