Blogger news

Selasa, 5 April 2011

Kami perintis usahawan!!!

Asslammualaikum semua!!! Macam mana korang pada hari ini? hahahah..well, actually aku still dalam mood exam-nism lagi. Tapi, ia masih tidak lagi menghalang aku untuk terus bercerita & melepaskan geram untuk berkongsi cerita-cerita latest dengan korang. Aku perlukan "sesuatu" untuk aku membuatkan aku dapat meluahkan apa yang terbuku dalam hati. So, blog is good medium for expressing myself to the world. hehehe. Macam Betty Quote dalam "Ugly Betty", blog adalah untuk mereka-mereka yang tidak mempunyai majalah, stesen tv untuk mengekspresi diri mereka kepada dunia.

Hari ni, sepatutnya aku dah kongsi perkara ni dari dulu dengan korang. Tapi, memandangkan hari ni agak free sikit(baru lepas 1 paper...hehehe) & memandangkan perniagaan kami adik- beradik semakin berkembang, so ada kesempatan ni , i think this is a good issue for my new entry. Kiranya aku nak promoting perniagaan kitorang la ni. hehehehe.

Sejak dari dulu lagi, family aku memang suka berniaga. Ni semua pengaruh mak aku yang suka berniaga. Lepas tu, turun kat kami adik beradik. Aku & kakak-kakak aku suka bereksperimen dengan perkara-perkara baru dalam kehidupan kitorang, termasukla hal-hal seperti perniagaan. Dulu, kami adik beradik pernah berniaga kuih raya & Alhamdulillah, it's success!!! Ni semua gara-gara kakak sulung aku yang memang otak suka duit lebih& suka berniaga. Kami adik-adik ni pun suka& join sekaki la(termasukla emak mempromote perniagaan kitorang, LUV U, MUM!!)

Kitorang adik beradik memang enjoy berniaga. Well, kitorang masing-masing ada cara sendiri. Macam kakak sulung aku, selepas dia graduate dari Multimedia University, dia& suaminya sedang menguasahakan perniagaan servis perkhidmatan videografi & fotografi untuk pelbagai jenis majlis (especially wedding). Alhamdulillah, perniagaan kakak aku agak maju & agak terkenal disamping harga yang berpatutan di tengah-tengah KL ni. Ni laman webnya, DMZ Design



Servis fotografi DMZ Design turut mendapat sambutan menggalakkan dari pelbagai kaum, tak kisahla kaum melayu , cina, india. Semuanya berpuas hati dengan perkhimatan DMZ Design ni. Nak tengok testimoni, sila klik sini.

Pada awal tahun 2011 ni, kakak aku yang ketiga ada order baju melalui t-net. Entah macam mana agaknya tengah dia syok ber-shopping kat t-net, tiba-tiba dia utarakan cadangan dia kat kitorang untuk membuka satu perniagaan untuk menjual baju-baju, aksesori import berkonsepkan korean street wear. Mula-mula aku macam tak berapa faham gak, tapi maybe instinct berniaga tu dah memang ada dalam darah, rasa macam seronok & nak join sekaki gak. So, dari situ bermulala usaha untuk mengusahakan butik secara online yang diberi nama "Fashion Passionista" (Link Facebook page)


Butik Fashion Passionista ni dibuka & diasaskan oleh kitorang adik beradik. Kami menjual pelbagai jenis pakaian dari jaket, t-shirt, aksesori seperti beg dan legging dengan harga berpatutan . So, kepada korang-korang yang kaki shopping, jenguk-jengukla ke butik kitorang. Andai perniagaan kitorang maju, insyAllah mungkin kitorang buka butik betul, kan? hahahaha

Meskipun perniagaan kami tidaklah begitu besar-besaran(memandangkan masalah kos & komitmen masing-masing), namun insyAllah kami adik beradik akan cuba mengembangkan& Alhamdulillah perniagaan kami berkembang. Semoga perniagaan kami akan terus berkembang& maju. Diharap para pembaca dapat menyokong kami untuk menjadi usahawan muda yang berjaya!!!!

PS: Ramadhan nanti, aku akan postkan entry jualan Kuih Raya kami yang memang selama ni laku gila!!!! it's my first time promote & jual kuih raya secara on9...hehehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...