Blogger news

Khamis, 24 November 2011

KONTROVERSI AIM18: Kemenangan Penakut oleh Yuna ditarik balik???


Assalammualaikum semua. Seperti sedia maklum, AIM 18 telah pun berlalu hampir seminggu lebih. tapi, macam orang cakap, rumah dah siap, pahat masih berbunyi. tak habis-habis lagi bunyinya. kalau bunyi sedap didengar, takpelah jugak. ni bunyi yang sampai kita tau naik berbulu jek. Apa kejadahnya?? hahahaha


Well, segalanya bermula pabila lagu Penakut oleh Yuna meraih kemenangan sebagai Lagu Terbaik didalam pencalonan tersebut. Kemenangan ni menjadi tanda tanya ramai orang coz katanya lagu ni tak sepatutnya tercalon sebagai lagu terbaik coz dah already kalah dengan lagu Sedetik Lebih oleh Anuar Zain di dalam pencalonan Lagu Pop Terbaik. So, memang menjadi kemusykilan la kiranya bila lagu yang tak menang pencalonan genre boleh menang Lagu terbaik (kater ko~~). Pendapat Yuna boleh dibaca melalui link ini.




seperti tuan punya blog dalam link tersebut, aku pun merasa malu & tak puas hati dengan penganjur AIM ini. Kalau macam ni punya masalah, sampai bila kita nak percayakan sistem juri yang tak telus ni? boleh pulak main tarik-tarik award. macam main passing-passing pulak. Sepatutnya perkara macam ni la yang tak patut berlaku dalam anugerah yang berprestij macam tu. senang-senang jek bagi alasan kesilapan penilaian untuk tarik balik kemenangan seseorang. yang kesiannya cik Yuna kita jugak. Nak buat macam mana? takde rezeki. nampaknya, penat lelah awak orang kita still tak hargai lagi. takpelah akak, miss Yuna still juara& legend bagi kebangkitan musik-musik aliran baru di Malaysia.

"nasib baik anugerah kembara tu tak ditarik sekali, kalau tak....

Sekian Blogging

kini bebas...gambar kat genting...



Assalammualaikum semua. Lama dah tak bersua berceloteh yek? Urmm, kalau nak dikira, dah msuk 3 bulan jugak aku berpuasa blogging. Dah tahap bersawang, penuh jin dalam rumah kalau 3 bulan tak berjenguk kan? Apapun, Alhamdulillah ni bukan rumah, ni cuma blog jek. hahahahaha. Sekarang ni, aku rasa dah tiba masa untuk aku aktif berblogging sekian lama sepi ruangan aku ni.


Ke mana aku menghilang yek? Aku tak menghilang, juz busy jek. Kalau korang ada baca entry-entry sebelum ni, aku ada beritahu yang aku adalah pelajar Dip. Medical Imaging tahun akhir & sebab tu aku terlalu sibuk untuk update blog aku. aku kena lebihkan masa & tumpuan dalam pelajaran terlebih dahulu dari blog ni. so, faham-faham jela kan student life? lepas tu, kehidupan berpraktikal pun menyebabkan aku tak sempat nak update apa-apa cerita pun. penat seyh. habis kerja, balik bilik, makan , kemas bilik, gosok baju, baca buku, lepas tu tidur. keaadaan dengan takdenyer link internet menyebabkan aku langsung takde masa nak jenguk-jenguk blog. kalau jenguk pun, tak tau nak tulis apa coz takde idea terlalu spontan untuk menulis.

sekarang ni, walaupun aku dah free, dah habis study, nak cari kerja, banyak masa terluang, aku akan luangkan masa untuk meneruskan minat aku untuk menulis. cerita novel aku pun akan disambung & kepada mereka-mereka yang tertunggu-tunggu sambungannya, mohon maaf akan kelewatan untuk menyambungnya. InsyAllah, aku akan meneruskan novel tersebut. mungkin blog aku tak la sehebat mana, at least inilah satu-satunya penanda wacana untuk meluahkan pendapat dalam sesuatu perkara..PEACE

"tengah cari idea nak menulis...."

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...