Blogger news

Khamis, 24 November 2011

KONTROVERSI AIM18: Kemenangan Penakut oleh Yuna ditarik balik???


Assalammualaikum semua. Seperti sedia maklum, AIM 18 telah pun berlalu hampir seminggu lebih. tapi, macam orang cakap, rumah dah siap, pahat masih berbunyi. tak habis-habis lagi bunyinya. kalau bunyi sedap didengar, takpelah jugak. ni bunyi yang sampai kita tau naik berbulu jek. Apa kejadahnya?? hahahaha


Well, segalanya bermula pabila lagu Penakut oleh Yuna meraih kemenangan sebagai Lagu Terbaik didalam pencalonan tersebut. Kemenangan ni menjadi tanda tanya ramai orang coz katanya lagu ni tak sepatutnya tercalon sebagai lagu terbaik coz dah already kalah dengan lagu Sedetik Lebih oleh Anuar Zain di dalam pencalonan Lagu Pop Terbaik. So, memang menjadi kemusykilan la kiranya bila lagu yang tak menang pencalonan genre boleh menang Lagu terbaik (kater ko~~). Pendapat Yuna boleh dibaca melalui link ini.




seperti tuan punya blog dalam link tersebut, aku pun merasa malu & tak puas hati dengan penganjur AIM ini. Kalau macam ni punya masalah, sampai bila kita nak percayakan sistem juri yang tak telus ni? boleh pulak main tarik-tarik award. macam main passing-passing pulak. Sepatutnya perkara macam ni la yang tak patut berlaku dalam anugerah yang berprestij macam tu. senang-senang jek bagi alasan kesilapan penilaian untuk tarik balik kemenangan seseorang. yang kesiannya cik Yuna kita jugak. Nak buat macam mana? takde rezeki. nampaknya, penat lelah awak orang kita still tak hargai lagi. takpelah akak, miss Yuna still juara& legend bagi kebangkitan musik-musik aliran baru di Malaysia.

"nasib baik anugerah kembara tu tak ditarik sekali, kalau tak....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...