Blogger news

Sabtu, 19 Mac 2011

The Star: Education Fair 2011!!!!


Assalammualaikum!!! Thankzz bebeno pada korang yang sudi menjenguk blog ambo yang tak seberapa ni. Patutnya entry ni dah ditulis 2 bulan lalu, namun kesibukan sering menjadi penghalang pada aku untuk brgiat dalam bidang per”blogging”an ni. Sebenarnya, aku ni nak berkongsi dengan korang mengenai pengalaman aku join Education Fair bulan Januari yang lalu kat KLCC. Dianjurkan oleh The Star, aku & kawan-kawan aku diminta oleh pihak kolej kitorang, MAHSA University College untuk menjadi ad-hoc + duta(konon-konon jek) untuk MAHSA University College. Cewahh!!! Gila publisiti siot!! Takdela, kitorang juz tolong mempromosikan MAHSA jek. Well, It’s really interesting amazing experience.


Awal-awal pukul 9, kitorang dah standby dah. Yelah, nak prepare booth awal-awal. Kena la datang awal. So, sepanjang dua hari pameran, aku dengan semangatnya awal pukul 6 dah get ready dengan full ethic: mandi, iron baju, grooming, solat subuh, sarapan, dll. Kitorang ke KLCC dengan menggunakan Van MAHSA. So, sesampai jek kat sana, perasaan syok tu dah maghi dah. Apa taknya, nak dekat 100 IPTA& IPTS datang join exhibition sekali. Apalagi, time ni mata kitorang duk melilau melihat kemegahan IPT-IPT yang lain. So, inilah diantara IPT yang join sekaki dalam The Star: Education Fair 2011…













Actually, ada dekat 100 IPT duk berkampung kat sini. Yang bestnya di tengah-tengah exhibition ni, banyak pulak ragam yang boleh dilihat & dilakukan oleh pihak IPT masing-masing untuk mempromosikan IPT diorang. Macam TOC College, siap dengan kereta racing & krew-krewnya. Kalau yang ONE Academy, dah macam promote movie "TRON: Legacy". Memang extraordinary la beb!!

Yang best jugak, exhhibition ni pun disertai banyak IPT-IPT yang menawarkan bidang Kulinari& masakan. Time ni, memang kitorang tak payah keluar duit langsung. Kalau lapar, pergi la kat booth diorang. Makan free beb, sedap pulak tu (kalau tak sedap, macam mana la diorang nak promote IPT diorg kn??)

Selama 2 hari tu jugak, usaha kitorang mempromosikan MAHSA University College agak berjaya jugakla. Ramai jugak yang singgah kat booth kitorang (berkat penat lelah duk merayau satu exhibition hall agihkan guide bag & flyers). Apapun, kitorang memang berpuas hati dengan experience yang kitorang ada ni. Siap kitorang sempat lagi menjalinkan persahbatan dengan kolej lain. hahahahahahaha. Memang kewll habis la!!!!

sekali muka aku da...tengah jamah free delicious cupcakes dari Malaysian Institute of Baking..YUMMY!!

"Pengalaman itu yang membuatkan hidup terasa "hidup"...."

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...